Borleves

 

  • Az étek neve: Borleves

A szükséges nyersanyag, 4 főre:

1 l fehér bor

2 dl tejszín

Kristálycukor

Egész szegfűszeg

Egész fahéj

0.5 dl víz

4 tojás sárgája

 

Az elkészítés módja, fortélyai, fűszerezés

A fehérbort és a vizet feltesszük főzni, géz lapocskába rakunk egész fahéjat és szegfűszeget bekötjük, majd a levesbe tesszük (erre azért van szükség, hogy ha leves elkészült, akkor fűszereket könnyen ki tudjuk venni)

Ízlés szerint 2-3 evőkanál kristálycukrot is rakunk hozzá és ezzel forraljuk fel a leves alapját.

A tojások sárgáját kikeverjük a tejszínnel és egy kevés meleg levessel, így ha hozzáöntjük, nem kapja össze a tojást és a tejszínt.

Ezzel még egyszer jól átforraljuk .

 

 

A tálalás szokásai

 

Karácsonykor; szenteste színes kuglóffal fogyasztották

Ízlés szerint ki melegen, ki hidegen